Koska mulla on oma joulublogi,niin mä saan ja mulla on oikeus täällä purkaa fiiliksiä mitä kaikkea sitä jouluna taas voisikaan syödä.Moni kun ei ihan välttämättä halua mun kanssa keskustella joulun tarjottavasti ihan vielä...kumma juttu :D

Mietin että tottahan toki mätileivät tullaan tekemään,sitten ajatuksena olis tehdä ruisnappeja kinkku ja kalatäytteellä.

Kokeiluun lähtee myös pinterestistä löytämäni lohijäädyke.

LOHIJÄÄDYKE:

1 pkt (150 g) kylmäsavukirjolohta

n.5cm purjoa

200g maustamatonta tuorejuustoa

1/2 dl tilliä

2dl vispikermaa

2rkl sitruunamehua

mustapippuria

100g mätiä

KORISTELUUN:

50g mätiä

sitruunaa

tilliä

VALMISTUS;

  • Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo. Sekoita juusto, lohikuutiot, purjo ja tilli. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita juuston joukkoon. Mausta sitruunanmehulla ja pippurilla. Sekoita viimeiseksi joukkoon varovasti mäti.
  • 2. Jaa seos 12 mahdollisimman pienikokoiseen kylmällä vedellä huuhdottuun kertakäyttöiseen muovipikariin. Kopauta pikarien pohja pöytää vasten, jotta seos täyttää pikarin tiiviisti pohjaa myöten. Tasoita pinta ja peitä foliolla. Pakasta yön yli.
  • 3. Paina jäädykkeet irti vuoista ja asettele tarjolle. Koristele valutetulla mädillä, sitruunakolmioilla ja tillinoksilla. Tarjoa kalapöydässä keitettyjen perunoiden ja ruisleivän kanssa.

pv00byzz.jpg

Eniten odotan kyllä mätileipien valmistusta ja syömistä...Ne on niin hyviä.

Tarjolla on myös kinkkua,lihapullia,nuudelia,perunaa,kalaa eri muodoissa,perunalaatikkoa,porkkanalaatikkoa,maksalaatikkoa ilman rusinoita,makaronilaatikkoa ja pitäsköhän sitä jopa tälle joululle väsää pitkästä aikaa karjalanpaisitikin.Saa jäädä muhimaan mieleen.

Kinkku saa luvan tänä vuonna olla vähän isompi kuin se 6kilon.Viime jouluna se oltiin syöty jo 25päivä :DMutta siis luutonhan se pitää olla joten jännä nähdä löytyykö vaikka 7-8kilon luuttomia kinkkuja.