Pientä kirjoitus paussia pukannut tässä olemaan mutta syy ehkä päteväkin siihen.Olin tiistaina leikkauksessa vatsasta poistettiin turhia juttuja ja siksi tämä hetken hiljaisuus.Mutta vointi rupee olemaan ihan ok ja näin ollen jo kerinnyt muutaman joulukalenteri luukun paketoimaan ja jopa salaisen jouluystävän paketinkin saanut melkein kasaan.Kohta pääsee sitten postitus hommiin.

Lueskelin tässä aikojen ratoksi ihmisten joulu blogeja ja ihanaa miten paljon niitä päivitellään jo.Ärsyttää vaan että tämä vuodatuksen uutisvirta ei kyllä ainakaan ihan sata lasissa toimi,ei päivity oikeen kunnolla seuraamani blogit.Mutta onneksi on muitakin reittejä joista blogi päivityksiä näkyy.

Ajattelin jakaa teille yhden reseptin tänne josta tuli meidän perheen ehdoton alkuruoka hitti viimejouluna ja samalla saan sen tännekkin (toivottavasti)pysyvään talteen jos vaikka resepti hukkaan joutuu ;)

Kylmäsavulohi-mätileivät:

8 viipaletta makeaa limppua

200-300 grammaa kylmäsavulohta (miksei voisi muuten olla jopa lämminsavu taikka peräti silliäkin jos tykkää)

1 Kovaksi keitetty kanamuna

1 Pieni sipuli (itse suosin punasipulia,miedompi maku)

3 Rkl ranskankermaa

2 Rkl hienonnettua tilliä ja ruohosipulia

ripaus rouhittua mustapippuria

Lisäksi vielä oman maun mukaan kirjolohimätiä

Hienonna kylmäsavulohi pieneksi silpuksi.Kuori ja huuhtele kanamuna sekä sipuli.Sekoita muna,sipuli sekä kylmäsavulohi keskenään.Sekoita joukkoon ranskankerma ja hienonnetut yrtit.Musta pippurilla.Sekoita. Siirrä jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.Nostele leiville.Koristele mädillä ja ruohosipulilla.

leip%C3%A4-normal.jpg

Tämä on kyllä niin uskomaton herkku,lurps.Ekan kerran meinaan viime jouluna jopa maistoin mätiä tämän yhteydessä ja toimii.