Eilen tuli juteltua veljeni kanssa joulun ruoka puolesta.Mehän siis tänäkin vuonna vietämme kaksi jouluaattoa,samalla tavalla kuten viime vuonnakin.Veli oli tilannut jouluksi ison kasan kuulemma hirveä.Siinä sitten pohdimme että mitä herkkua siitä taikoisi,asia jäi hautumaan.Mutta se on nyt ainakin päätetty että tarjolla tulee olemaan:

-kinkkua

-hirveä

-imellettyperunalaatikko

-nakkeja

-lihapullia

-porkkanalaatikkoa

-maksalaatikkoa (rusinaton)

-oma versio rosollista

-mätileivät

-mätimaljat

-perunaa

-sinappisilliä

-graavilohta

-lämminsavulohta

Siinäpä sitä ruokaa kerrakseen.Mutta pitäähän sitä olla kun 3päivää kuitenkin tulee jouluruokia syötyä ja pääasia että on vaihtoehtoja,jottei tule kyllästyminen.

Kattaukseen tahtoisin tänä vuonna panostaa kunnolla.Nyt kun on uusi ja hieno ruokailuryhmäkin.Joka vuosi aina vaan suunnitellut että nyt laitetaan nätiksi mutta ei aina se on se perus kattus kuitenkin.Suunnittelin että kattaus olisi valko/hopeinen pieni vivahde ehkä punasta jossain muodossa.Ja kynttilöitä myöskin pitää olla ja paljon.Ensviikolla odottaa ikea reissu jotta siellä sitten  pientä vinkkiä saisi.

Lopuksi vielä mätimaljan ohje:

saaristolaislimppua/tai oma mieltymysleipä
smetanaa
mätiä
kevätsipulia
ripaus mustapippuria


Yksinkertaisen ja kauniin annoksen saat kokoamalla kauniiseen lasiin kerroksittain saaristolaislimppumuruja, smetanaa, mätiä ja kevätsipulin hienonnettuja varsia. Viimeistele ripauksella mustapippuria