Meidän perheen joulupöytään tulee tänä vuonna:
-kinkku
-Imellettyperunalaatikko
-makaronilaatikko
-pieni porkkanalaatikko,riisillä tietty
-pieni rusinaton maksalaatikko
-kylmäsavulohi,lämminsavulohi,graavilohi
-lihapullia
-nuudelia
-sinappisilliä
-mini suolakurkkuja,punajuuria
-Jokin sisäfile paisti
Ja lisäksi pöydässä iso kasa alkupaloja.
Tarkoituksena olisi tehdä väinömöisen ruisnappeihin 3 eri täytteä.Liha,kala ja poro.Lisäksi pöytään tulee törkeän hyvät mätileivät.
Näillä ohjeilla ajattelin täyttää ruisnapit:
Kinkkutäyte:
300g maustamatonta tuorejuustoa
½ putkilo majoneesia
2 maustekurkkua
1 nippu persiljaa
1 pss kinkkukuutioita
Pilko maustekurkut pieniksi kuutioiksi ja hienonna persilja
sekoita kaikki aineet keskenään ja levitä lusikalla ruisnappien päälle.Koristele persilijalla.
VINKKI! Jos haluat että ruisnapit pysyvät rapeina,levitä täyte juuri ennen tarjoilua.
Porotäyte (30 kpl):
50 g kylmäsavuporosiivuja
½ maustekurkkua
½ pientä punasipulia
½ dl rucolasilppua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
mustapippuria
Leikkaa porosiivut, maustekurkku ja punasipuli pieniksi kuutioiksi. Silppua rucola. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita runsas teelusikallinen täytettä jokaisen ruisshipsin päälle.
Lohitäyte:
1 rasia tillituorejuustoa
pari tl sitruunamehua
pienehkö punasipuli
n.100g kylmäsavulohta tai savustettua lohta
Sekoita ainekset tasaiseksi tahnaksi ja laita nappien päälle.
Joku viikonloppu pitää tehdä näistä muutamia koevedoksia että miten hyviä ne nyt sitten olikaan.
Ja sitten siirryttään vielä muutamaan aivan tajunnan räjäyttävään ihanaan leiväntäyte reseptiin.
GRAAVILOHILEIPÄ
graavattua lohta
smetanaa
punasipulisilppua
rucolasilppua
ruisleipää
Paahda ruisleipäviipaleet(ei ole pakko) ja levitä pinnalle smetanaa. Smetanan päälle lohiviipale ja vielä pinnalle hieman punasipuli- ja rucolasilppua.
SAVULOHIMOUSSELEIPÄ
150 g lämminsavulohta
½ prk creme fraichea
½ ruukku korianteria
½ punainen chili
1 pieni punasipuli
suolaa ja mustapippura
ruisleipää
Hienonna punasipuli, chili ja korianteri. Revi lohi haarukalla pieneksi. Sekoita kaikki aineet kulhossa ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta moussea paahdetun ruisleipäviipaleen päälle.
Näitä kahta ajattelin kokeilla tänä vuonna,kun eräässä kyläpaikassa maistoin ja vei kielen mennessään.
Lopuksi vielä ohje meidän perheen kestosuosikista jonka ohjeen jo viimevuonna tänne muuten laitoin:
Kylmäsavulohi-mätileivät:
8 viipaletta makeaa limppua
200-300 grammaa kylmäsavulohta (miksei voisi muuten olla jopa lämminsavu taikka peräti silliäkin jos tykkää)
1 Kovaksi keitetty kanamuna
1 Pieni sipuli (itse suosin punasipulia,miedompi maku)
3 Rkl ranskankermaa
2 Rkl hienonnettua tilliä ja ruohosipulia
ripaus rouhittua mustapippuria
Lisäksi vielä oman maun mukaan kirjolohimätiä
Hienonna kylmäsavulohi pieneksi silpuksi.Kuori ja huuhtele kanamuna sekä sipuli.Sekoita muna,sipuli sekä kylmäsavulohi keskenään.Sekoita joukkoon ranskankerma ja hienonnetut yrtit.Musta pippurilla.Sekoita. Siirrä jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.Nostele leiville.Koristele mädillä ja ruohosipulilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.